brusselse-wafels

Brusselse wafels

Wist je dat de beste wafels met karnemelk gemaakt worden?
Ontdek hier het recept van luchtige en overheerlijke Brusselse wafels!

Ingrediënten

  • 1 liter Délimel karnemelk
  • 500 gram bloem
  • 2 eieren
  • 75 gram kristalsuiker
  • 125 gram boter
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat (voor voeding)

Bereiding

  1. Laat de boter smelten in een kookpan, voeg er de Délimel-karnemelk en de twee soorten suiker aan toe en verwarm deze tot de vloeistof lauw is.
  2. Doe de bloem vervolgens in een ruime kom, plaats aan de rand het natriumbicarbonaat erbij.
  3. Breng vervolgens de vloeistof al roerend bij de bloem.
  4. Splits de eitjes en voeg de eierdooiers bij het reeds bekomen mengsel.
  5. Roer even goed door, klop vervolgens het eiwit stijf en meng dit er als laatste bij.
  6. Start onmiddellijk met bakken in een heet wafelijzer.

Geniet van heerlijke wafels!

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie