rijstpap

Rijstpap op grootmoeders wijze

Wie houdt er niet van heerlijk smeuïge rijstpap?
Dit recept breng je terug naar je kindertijd.

Ingrediënten

  • 6 kopjes Délimel
  • 1 tas dessertrijst
  • Een stokje kaneel
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 potje saffraan

Bereiding

  1. Neem een grote kookpot en spoel deze voor aanvang even om met koud water.
  2. Vul de kookpot met 6 kopjes Délimel en een stokje kaneel en breng de inhoud langzaam aan de kook.
  3. Voeg, eens de melk kookt, 1 tas dessertrijst toe.
  4. Plaats vervolgens het deksel op de kookpot en laat dit op een zacht vuurtje verder koken. Roer regelmatig om.
  5. Voeg na 40 minuten zacht koken 4 eetlepels kristalsuiker en 1 potje safraan toe.
  6. Roer nogmaals stevig om.
  7. Verdeel de inhoud in dessertschaaltjes.
  8. Plaats de schaaltjes gedurende 45 minuten in de koelkast.

Smakelijk! 🙂

Geen reactie's

Geef een reactie